1

Téma: Xray vs Mig

Xray vs Mig
co je lepší toto http://www.megamotor.cz/v3/script/default.php

nebo toto http://www.rcxauta.cz/system/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=15&Itemid=95

Je ten mig kokurence schpný tomu xray?? Předem děkuji za odpovědi ! 8)

2

Re: Xray vs Mig

Xray vs Mig
co je lepší toto http://www.megamotor.cz/v3/script/default.php

nebo toto http://www.rcxauta.cz/system/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=15&Itemid=95

Je ten mig kokurence schpný tomu xray?? Předem děkuji za odpovědi ! 8)

Bohužel model od Megy jsou spíš vyhozený peníze. Je to 2WD a tuším dokonce bez diferenciálu. Na hraní dobrý, ale konkurovat Xray M18 či jinejm podobnejm modelům to nemůže. Nezvládne to silnější motory který se dnes v závodních 1/18 jezdí. Je to použitelný na první seznámení s RC, ale možnosti toho auta jsou následně rychle vyčerpaný.

Projdi si toto DF, je tu toho hodně ve starších vláknech. Tam se dozvíš co a jak vybírat.

3

a co tak nejlepší na závody ? kategorie 1:18

4

xray nebo nanda.. zalezi na penezich..

5

A co je lepší toto http://eshop.hotbodies.cz/TOURING-CAR-1-18
nebo toto http://www.rcxauta.cz/system/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=20&Itemid=95

Vím že ten xray je trošku cenově jinde ale je ta nanda schpná konkurovat xray?

6

Pokud chceš závodit vem Xray PRO

XRAY NT1 PRO / Sonic 2,11ccm ProStock .12
Xray XB4
Spektrum DX3R

7

nanda je na podobne urovni jako xray a provoz je mnohem levnejsi

8

No závodit bych chtěl ale když jsem se dočetl tak nanda zhruba 1500 a xray kolem 3000 a eště dotaz co musím vyměnit abych s tím byl konkurenčně schpný ? Předem děkuji

9

No závodit bych chtěl ale když jsem se dočetl tak nanda zhruba 1500 a xray kolem 3000 a eště dotaz co musím vyměnit abych s tím byl konkurenčně schpný ? Předem děkuji

Trochu Tě opravím, pročko je za 4k  bez motoru, pokud ještě trvá akce. wink

Do Nandy je třeba dát laminátová nebo carbonová plata a jiný nárazník, dále adaptéry na kola s mechovkou a kola. Nutný je taky set podložek pro vymezení vůle a úpravu planetového diferenciálu a vhodný je i duralový držák motoru. Obecně vzato, pokud chceš auto takříkajíc v plný palbě, tak je lepší Xray M18Pro, ale jak už tu zaznělo je nákladnější na provoz. Pokud jsi začátečník, tak stejně model v plný náloži neuřídíš. Pro začátečníka Nanda bohatě stačí a jezdí s tím tuningem co jsem Ti výše popsal velmi slušně. A máš u ní v ceně už i velmi dobrej motor řady 180. Jinej si myslím, že stejně začátečník neuřídí.... big_smile

10

ad Xray M18Pro
dle stranek vyhradniho dovozce se jiz nejedna o akci, ale normalni cenu (cc 4000 Kc)

Cena u nePRO verze je samozrejme nizsi, tebe zmenenych 3000 Kc

nicmene kupovat pri tomhle rozdilu nePRO verzi mi prijde jako nesmysl :-)

11

nanda je na podobne urovni jako xray

to snad ne :-)
doporucuji tazateli projit starsi vlakna tohoto fora, uz se to resilo nescetnekrat.

12

nanda je na podobne urovni jako xray

lol

Xray XB4
Spektrum DX3R

13

ad Xray M18Pro
dle stranek vyhradniho dovozce se jiz nejedna o akci, ale normalni cenu (cc 4k Kc)

Pokud to bude setrvalý stav, tak to bude celkem dobrý, ale jsem zvědav....
Koukal jsem na ceny v USA a tam je nyní M18pro kupodivu dražší než v tuzemsku (šla s cenou nahorů) a to nějak nebývalo.... lol

14

....

jsi rychlik, jeste jsem upravil prispevek o cenach :-)

15

ad Xray M18Pro
dle stranek vyhradniho dovozce se jiz nejedna o akci, ale normalni cenu (cc 4000 Kc)

Cena u nePRO verze je samozrejme nizsi, tebe zmenenych 3000 Kc

nicmene kupovat pri tomhle rozdilu nePRO verzi mi prijde jako nesmysl :-)

Ne Pro verze by byla dobrá, kdyby byla jaksi úměrná ceně v zahraničí, ale v tuzemsku je to je fakt nesmysl..... lol

16

to Hejkal 

asi si nepamatujes predloni v prosinci v horomericich na Janka  Moravka  a Kubu Plechace jak tam litali s tebou s nandama v 1/18 open co ? a pak rikej ze nejni nanda konkurence schopna

17

to Hejkal 

asi si nepamatujes predloni v prosinci v horomericich na Janka  Moravka  a Kubu Plechace jak tam litali s tebou s nandama v 1/18 open co ? a pak rikej ze nejni nanda konkurence schopna

myslis tenhle?
1/18 ONROAD OPEN
1) Knopp Tomáš
2) Hubálek Ondřej
3) Plechač Jakub
4) Morávek Jan
5) Šulc Dominik jun.
6) Nečesaný Daniel
7) Toms Denis jun.
8) Meister Oliver jun.
9) Binder Michal
10) Uhýrek Petr
11) Pastyřík Jan
12) Beran Ladislav

pamatuju.... oba sroubovali jak divi a nedojizdeli na ruzne problemy. Ale pokazde to byla asi dve kola rozdilu (pokud dojeli). Krome prvnich dvou rozjizdek, protoze jsem nebyl schopny upravit na tom koberci setup. Take si pamatuji celkem vyhrocene situace, kdy se jeden z nich nastval a cosi prohlasil o NANDE :-)
Proste NANDA za 1500 neni konkurence schopna s Xray m18 pro (jak znel puvodni dotaz) a myslim, ze ani vyssi verze NANDY proste nezvlada. Pokud zvlada, tak nedojizdi na technicke problemy.
Muze te to zlobit, stvat, ale krabicova NANDA (tak jako M18) je kvalitativne jinde.

18

....

jeste poznamecka.... myslis, ze bych jezdil M18, pokud by NANDA byla zavodivejsi nez M18? Nejezdil a tomu ver :-) Nejsem masochista a v pripade, z eneco funguje lepe za mene penez, tak na to slysim (pokud k tomu nemam jine duvody, jako napr. letos u desetiny).

Netvrdim, ze auto je vselek, ale bavime se o porovnavani podvozku s cilem zavodit. Byval bych byl zticha, kdyby to chtel jen tak...

p.s. zajimalo by me, jak jsou na tom dnes kluci na Morave. Jake podvozky se jezdi? Vim o Xrayich (exotek), Scalpelech a podvozcich z dilny kolem kluku Dibika, Paraka a spol.

19

tak je pravda ze se nikdo s nandou  nikde neprosadil , a jezdi to na zavodech vetsinou lidi jen u franty ,  ale z vlastni zkusensti muzu rict ze nanda  a m18 jsou na tom docela podobne kdyz se jede 180  akorad nanda je vic nastavitelna  , ale je nutno  vymenit  drzak motoru ktery nejni stelovaci ..... ale je to vsechno o penezich ...

20

....

jeste poznamecka.... myslis, ze bych jezdil M18, pokud by NANDA byla zavodivejsi nez M18? Nejezdil a tomu ver :-) Nejsem masochista a v pripade, z eneco funguje lepe za mene penez, tak na to slysim (pokud k tomu nemam jine duvody, jako napr. letos u desetiny).

Netvrdim, ze auto je vselek, ale bavime se o porovnavani podvozku s cilem zavodit. Byval bych byl zticha, kdyby to chtel jen tak...

p.s. zajimalo by me, jak jsou na tom dnes kluci na Morave. Jake podvozky se jezdi? Vim o Xrayich (exotek), Scalpelech a podvozcich z dilny kolem kluku Dibika, Paraka a spol.

No já mohu o Nandě napsat hooodně moc, neboť jsem ji až do listopadu dobře přes rok jezdil a dále jich na naší dráze několik provozujeme.
V základu za 1500 nefunguje!  Pokud se z ní má udělat spolehlivé a konkurenceschopné auto pro Xray, tak to stojí cca tolik jako dneska nový pročko. Přiměřeně funkční vyjde tak na necelý 3k.
Pročko se vezme a vesměs funguje, s Nandou je třeba si dost pohrát a pak funguje taky. Jak jsem psal, v určitým základním tuningu celkem dobrý auto a  dají se s ním i zajet výsledky, ale pokud se půjde takříkajíc vpřed, tak přijde okamžik, kdy už prostě Nanda dál nestíhá. Místo Nandy je ve "štoku" či v "Basic" v závodech pro začínající, je dobrá když s ní začátečník mlátí o mantinely, kdy si měkký plasty nechají hodně líbit a když už rupnou,tak stojí míň než věci na "X". Někdy mi to ani hlava nebere co si to auto nechá líbit... lol

Pro závodění na maximum, kdy je v autě kvalitní stříďák, lipol, lehký vybavení atd. je prostě lepší Xray M18Pro, taková je skutečnost.
Dokázal jsem sice hodně dlouho Pročka s Nandou porážet ale to nebylo auto v základu ani omylem a finančně vyšlo asi i na víc než nový M18Pro.

Já osobně třeba momentálně jezdím auto postavený na bázi M18 a byl jsem posladní kdo z těch co u nás na závodech jezdí áčko Nandu opustil. Nevylučuju že si ji zase někdy nevyzkouším, resp. že ji nebudu vylepšovat, ale momentálně bych s ní prostě pročka soupeřů nestíhal. wink

21

....

kvalitni nazor, kde to mam podepsat ;-)

22

....

kvalitni nazor, kde to mam podepsat ;-)

Příjeď si zajezdit a já tě zkusím prohnat s Nandou lol  lol  lol

Ne vážně, však oba víme jak to je..... wink

Popravdě řečeno škoda že Pročko nemá některý věci řešený jako Nanda (opravdu dovoluje ladit víc než Pročko, ale je to naprd když zase třeba nejdou lehce kloubky či je něco pokroucený....) a na druhou stranu Nanda by potřebovala Hudyho přesnost výlisků a lepší materiály.....ale to by pak asi nebyl základ za ty peníze.....

23

tak je pravda ze se nikdo s nandou  nikde neprosadil , a jezdi to na zavodech vetsinou lidi jen u franty ,  ale z vlastni zkusensti muzu rict ze nanda  a m18 jsou na tom docela podobne kdyz se jede 180  akorad nanda je vic nastavitelna  , ale je nutno  vymenit  drzak motoru ktery nejni stelovaci ..... ale je to vsechno o penezich ...

To zase tak úplně pravda není..... lol  wink

Dojel jsem s Nandou třetí na jednom závodě na Lestru, vyhrál spoustu našich závodů, skončil druhej třeba v Polné.....ale pravda je, že to jaksi nejsou ty "prestižní" velké závody jako se jedou třeba v Brně. Otevřeně přiznám, že kdybych se někdy jel do Brna popasovat s klukama moravskejma, tak si asi Nandu nevezmu.....
Stejně tak s ní asi nepojedu na příštích závodech v Trutnově kam se chystáme.

Jeden příklad za vše. Máme tu kluka, kterej jezdil Nandu vpodstatě v plný palbě a dojížděl vždycky tak 6-7 prostě na hranici mezi "A" a "B" finále. K Vánocům si nadělil M18Pro, jeden závod se s ním seznamoval a dojel pátej  a v posledním závodě už dojel dokonce třetí!!! wink

Nicméně svoje místo na osmnáctinovým nebi určitě Nanda má...... big_smile

24

zamerne jsem nepsal o zavodech na velke desetinove trati, to je uplne neco jineho :-)

25

Já jezdím Moravu u Kořínka a můžu říct že 99% lidí co jezdí čtyřkolky jezdí PROčko.Vím jen o jednom co jezdí Nandu a vím že má pořád nějakej problém.Jen nevím jestli jeho problém je v rukách a nebo v podvozku  smile.
Třeba Ajgor má doma jak Nandu tak Scalpela ale u Kořínka jezdí jen PROčko,možná k tomu řekne víc.

Xray XB4
Spektrum DX3R