1

Téma: HiMoto nebo FS racing

Chci koupit 1/5 do 20 tis a mam tyto kandidaty...muzete se podelit o dvoje rady a zkusenosti? smile

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=32900

http://www.rcmodelex.cz/rcmodelex/eshop/1-auto-1-4-1-5-1-6/0/5/77-Truggy-1-5-4WD-motor-30ccmm-RTR-FS

dik

2

Re: HiMoto nebo FS racing

nevim ale jak na to tak koukam tak bych radši trochu připlatil a šel do fg nebo hpi smile

3

Má pravdu dej o dva táci víc a kup baja 5b od HPI.

4

jenze ja chci 4WD

5

4WD......4WD problémů navíc...doporučuji ti Martina..rcmodelex....má díly a skvělej přístup.

6

4WD jak už řekl noha přináší zbytečné starosti navíc a už to není taká sranda ja ks 2WD

7

no ja jsem vyzkousel auto od firmy FS a je to china, ale opravdu kvalitni, jedine co je potreba 4krouzky, a lepidlo na srouby a je to pak OK, spise nez z uvadenych prodejcu bych zvolil http://www.vltava2000.cz/mcdracing/default.asp?lngDepartmentID=146
nebot prodava tyto modely v te nejvyssi tride kde jsou 2x 26,5KG serva na rizeni. Jezdil jsem s monstrem a byl z toho primo nadchnut tak jak modely ktere nejsou na spickove urovni nemusim tak toto je primo zazrak. Jeden model jsem uz chystal jednomu zakaznikovi a ten uz s tim jezdi. Na 1nadrz odjedete asi 45minut. Dily jsou vse je k dispozici. Je taky mozno plne nachystat a zabehnout model + veskere zalepeni sroubku tak aby se vam do rukou dostal model do ktere staci nalet palivo a ji jezdit. Pokud budete mit nejake dotazy napiste mi bud mail nebo icq ci SZ

8

no tak ted uz premyslim jestli opravdu potrbuju 4wd a nebo bude stacit 2wd...:)

9

no tak ted uz premyslim jestli opravdu potrbuju 4wd a nebo bude stacit 2wd...:)

to zalezi opravdu jen a jen na vas, osobne se 4x4 v teto velikosti je zajimave pojezdeni i v 1,5m trave big_smile

10

tak nakonec jsem poridil baja 5b ss a MAXIMALNI SPOKOJENOST  :twisted:

11

Když už se nakouslo opět tohle téma,mohl by sem nějaký majitel FS Racing modelu napsat,jak je spokojen s kvalitou,co všechno musel opravovat atd ?Docela by mě to zajímalo

12

Když už se nakouslo opět tohle téma,mohl by sem nějaký majitel FS Racing modelu napsat,jak je spokojen s kvalitou,co všechno musel opravovat atd ?Docela by mě to zajímalo

A nejsi sám .Ale opravdu majitel ne prodávající ty prodaj i nos mezi očima. lol

13

osobne bych ale opravdu doporucil to poradne zvazit. Vim to, jelikoz jsem to take resil a v jedne prodejne jsem cca hodinu prolejzal a rozebiral FS-ko a vubec me to nepresvedcilo...napriklad uchyceni poloos, ktere jsou slozene z vice dilu a maji kloub, atd...

14

Já to taky zvažuju ale nemám se moc čeho chytit. Pořád chybí ty zkušenosti ostatních. To že poloosy mají klouby považuji spíš za výhodu, ale kolik vydrží to se zatím není možné dozvědět. Zpracování jsem zběžně okoukl na modelhobby a docela se mi líbilo stejně jako možnost měnit převody. Akorát ka karoserie buggy je hrozná.... Po zkušenosti s Marderem bych raději 4x4 - to zkrátka do terénu patří ale přez 40tis. za FG 4x4 je dost. Zatím ale pořádně probádám Baju5b - ono nikdy neříkej nikdy big_smile

Teď už jezdím jen na Volty a Ampéry.....

15

Jen nechápu když si měl nebo máš FG tak chceš koupit kopii FG a ještě čínskou lol  lol  lol rozsejpaj se tomu předky-to vím od uživatelů.Spíše půjdeš uživatelsky dolů jestli něco chceš lepšího tak koukni po MCD nebo HPI ...nevím co řešíš

16

No já právě řeším 4x4

Teď už jezdím jen na Volty a Ampéry.....

17

to 4x4 jsem taky resil, ale z FG bych zpet na cinu nesel...to radsi vydrz, setri a pak jdi do neceho lepsiho smile

18

To je pravda a ušetřit na draší.Ale když pak vidím jak ty dražší auta se také sypou jako levnější tak pak není divu že zvažují na horších alternativách.Já osobně také váhám nejdříve a to už málem dopadla koupě baja 5b SS HPI , ale zradil mě dolar. Ted přemyšlím o Baja 5T HPI samozřejmě zatim cena je pro mě nevyhovující.Bohužel ty peníze , vše pro modeláře je moc drahé a to i nahradní dily. A tak budem nadále šetřit a šetřit.

19

no nevim...ND na baju me prijdou celkem levny oproti trebas dilum na osminu KYOSHO...ale treba je to jen zdani  :?

20

Nahradní dily ale vem si jak jsou drahé v cizině. A to pořád říkají že se budem mít lépe .Tak že náhrad.díly pořád jsou drahé sad

21

No já právě řeším 4x4

Tak to jsme dva. Náhon 4x4 a s tím související brždění všech kol je u těchto "hovádek" posun o třídu výše.Nemluvě o možnosti změny převodů.
To FS mi připadá spíš jako kopie MCD a cena je velice lákavá.Chce to,ale opravdu zkušenosti někoho,kdo to má.

22

Možná trochu OT, ale řešíte tady neustále kvalitu „Čína“ a to si vážně myslíte, že ostatní výrobci ať už EU nebo AM si ty díly vyráběj sami? Možná nějakej tuning. Věřím, že mají svůj vývoj atd., ale s tím ostatním to nebude tak horký. Jedinej problém vidím v motoru tam je přesnost výroby nutná, no a vtom právě číňánci  moc nevinikaj  big_smile  big_smile  big_smile .

23

No samozřejmě že nejsem tak naivní.....nějakej pátek to dělám tak,že vím moc dobře co se kde dělá.A možná by si se divil čéče jak je to z čínskejma motorama big_smile u FS se rozsejpaj předky....je tam použitý nekvalitní plast,ale dá se to zaměnit s FG.Myslím to FS které není podobné MCD ale je to ta buggy splácaná z FG a HPI a takové ty hummery atd.Jako na normální poježdění po poli je to jedno ale víc se od toho nedá očekávat.

24

meda2:
Možná trochu OT, ale řešíte tady neustále kvalitu „Čína“ a to si vážně myslíte, že ostatní výrobci ať už EU nebo AM si ty díly vyráběj sami? Možná nějakej tuning. Věřím, že mají svůj vývoj atd., ale s tím ostatním to nebude tak horký. Jedinej problém vidím v motoru tam je přesnost výroby nutná, no a vtom právě číňánci moc nevinikaj    .

No ono to zase tak moc pravda neni.Problém není jen motor,ale je jich více.
Hlavní a nedůležitější jsou materiály a to je právě to co není vidět a co je pak zdrojem problémů.Ozubená kola nemají dostatečnou pevnost,plasty jsou taky úplně jiné kvality než u značkových modelů.Nehledě na to,že kvalita montáže RTR setů je kus od kusu rozdílná,strhané závity chybějící šrouby,potrhané prachovky atd.

Motory mají většinou vysoký obsah,ale vzhledem k obsahu nízký výkon 30,5 - 2,5-2,8 HP a značkové motory 30,5 - 3,75-5HP záleží na provedení a výfuku.

Takže asi takhle,nižší cena musí být vždy někde vidět a noname čínští výrobci jsou mistři v maskování toho co ošidili aby byla cena co nejnižší  lol  lol

V dnešní době se téměř všechny modely vyrábí v Číně ale je rozdíl pokud se za dohledu západních firem doržují postupy a používají správné materiály a nebo jestli si nějaká Čínská firma prostě vokopíruje model a mastí to sama podle toho jak se jí to hodí.

Letos jsem v Číně byl 6 týdnů a pár firem navštívil.Můžu vás upozornit,že nikdo kdo to neviděl si neumí ani představit za jakých podmínek se tam vyrábí je to děs běs.  wink  wink

Takže asi tak

25

Baju sice nemám moc dlouho, ale můžu Vám napsat, že mě opravdu překvapila jízdníma vlastnostma. Jestli to je novejma gumama nebo lepším diferákem já nevím. Mám savíkaX a tak jsem měl trochu obavy se snížením ovladatelnosti u 2WD modelu.
Mužu Vám s jistotou napsat, že baja překvapila, jsem moc spokojenej.
To, že není 4x4 je mě osobně buřt.  smile
Doporučuju tuhle mašinu.