1

Téma: Výfuk-Fg bája

čaute potřeboval bych poradit při domaci vyrobě fyfuku ,myslim si že spousta lidi tady už tuningove vyfuky maji ,potřeboval bych nějakou dokumentaci to znamená přesné rozmněry,no prostě vše potřebné info .díky moc :oops:

2

Re: Výfuk-Fg bája

no to si myslim ze bude mensi problem, nebot asi malo kdo si koupi tuning vyfuk a pak ho rozkucha kvuli tomu aby si ho zdokumentovalo, ale treba se nekdo najde wink

3

no doufam že se někdo najde ze začatku by stačily venkovni rozmnery ,jak je dlouhe koleno atd  wink

4

utopie a nesmysl,
pokud nebudes presne vedet co je vevnitr  tak nema smysl to tu resit,

a pochybuji jak zde kolega pise ze ho nekdo rozebral
za 3500,-  bych se do neceho takoveho vubec nepoustel
zustan u svoji krabicky pokud chces neco kutit,  take se ti muze stat ze s homo domo trubkou ti to snizi vykon, 
ono to neni zrovna jednoduche navrhovat vyfuky

5

Zrovna jednoduché? Řekl bych že to není vůbec jednoduché a navíc doma ten výfuk nikdy neuděláš přesně. Je to stráta času a peněz za materiál a pokud nezávodíš tak to je aji zbytečné.

6

v uvozovkach jednoduche, rozumime si

7

Výfuk není jen roura je to spočítané do puntíku.
Funguje jako rezonanční komora.U vnitř je přepážka většinou do tvaru trychtýře a je v ní díra.Nikdo ti neřekne jak je přepážka daleko a jakej průměr  díry je v ní. Kdyby každej prozradil svoje know how tak neměj co prodávat a hovnajs vydělaj  lol ..radím ti dobře ..nic nedělej a kup si ho.

8

On by se i dal udelat,ale pokud o tom vubec nic nevis,tak se na to vazne vykasli,akorat bys moh oddelat motor.
Je to jako s motorkami.Jsou lide co delaji vyfuky,ale neni to jen tak.Pocita se to presne podle objemu a vykonu motoru a jsou tam jeste dalsi kriteria a proste pokud se v tom nevyznas,tak mas smulu.A nejhorsi je to prave u motoru s malym objemem,tam je to hodne nachylny na presnost vypoctu.

HPI Baja 5B SS + Xinyi N-4Q + Graupner Ultramat 15

9

Hmm..tak jsem si plánoval jak si zamodelařím. To, že by my můj vlastní vejfuk snížil výkon je blbý, ale pokud by to i likvidovalo motor tak na to fakt kašlu.
Je to škoda, protože co se týče venkovního tvaru tak ten bych zvládnul obstojně (např. tvar JetproV2 pro baju5b). Vnitřek - přepážky, jejich tvar a naprostá (zřejmě tedy dost důležitá) přesnost celýho vnitřního inštrumentu by udělat nešlo, protože prostě nevím jak a už by to bylo fakt složitý.
Pro člověka co s plechem a podobným mat. dělá každý den je to k vzteku.
No nic kašlu na to. Na jaře něco koupím...sakra hehe big_smile

10

no motor to moc oddelat nemuze. spis jen svicky, kdyz to bude blbe vyplachovat...
kazdopadne laborace ohledne vyfuku, je beh na dlouhou trat, jak u 2T tak 4T. neco o tom vim  lol
v tomhle pripade je fakt lepsi koupit osvedceny vyrobek...
doporucuji dominator...jet pro nema takovej hlasovej projev  lol

11

no myslim si že mam vyřešeno kamoš mi sehnal chlapa co počita vyfukyna motorky navic mam možnost doma svařovani nerezi takže to zfouknu big_smile

12

Tak přeju hodně zdaru ať se podaří a koukej nás taky obšťastnit nějakým fotem jak máš rozpracováno..ne že si to necháš pro sebe lol

13

Jo jo taky mě to zajímá. Ukaž nám pak fotky wink

14

no to jsem zvedav..upozornuju ze je velky rozdil mezi vyfukem na 2T a 4T. jestlize dela na motorky z nerezu, tak predpokladam, ze na 4T, pac na 2T se dela z lehkych materialu....z toho rozumej ze vypocet funguje uplne jinak...ne ze bych ti to rozmlouval, ale pri cene nerezu a mnozstvi pokusu, ktere je treba ke spravnemu naledeni dvoutaktu si nachystej poradnou prkenici, nehlede na to, ze nerez vzivote nenatvarujes na vejfuk pro tenhle motor  wink   lol

jezis ja jsem chytrej jak radio.. roll to je proto, ze jsem spal v knihovne..nebo s knihovnici? ted nevim lol

15

rostreet ma pravdu.
Ja to s tim ze to oddela motor trochu prehnal,ale rozhodne mu to moc nesvedci kdyz ma spatny vyfuk,takze by nefungoval moc dobre.
Jinak zkusit udelat ten vyfuk muzes,ale urcite se ujisti,zda ten clovek,co udajne pocita ty vyfuky,tomu opravdu rozumi a zda vi jak se to dela u 2T a ne jen u 4T motoru.Myslim ze by se to pak mohlo povest,ale dulezity je,aby si to taky pak podle toho vypoctu presne udelal.2T (no ono i 4T) motor a navic s tak malym objemem je na to strasne choulostivy.Takze muzes jak ztratit vykon,tak muzes tim i zvysit nebo snizit otacky,ale vykonove to bude treba porad slabsi nez s original vyfukem.
Kazdopadne to bude chtit hodne trpelivosti,presnosti a zkouseni.Drzim ale palce at mas uspech.  wink

PS: Tak to ja musel spat s vicero knihovnicema...  lol  lol   tongue

16

Já si tenkrát dělal výfuk na 4T enduro 650. Výkon zůstal úplně stejnej. To co se ale změnilo razantně, byl nádhernej zvukovej projev. Nic okatýho prostě lahoda pro uši  big_smile

17

U čtyř taktu je prakticky jedno co tam dáš za výfuk. Většinou si výrobci stejně jen hrají se zvukem. Až u závodních strojů si s tím hrají.
U dvou taktu, jak už tu několikrát padlo, je výfuk minimálně tak důležitý jako motor.
Nevidím ale důvod, proč si s tím doma nevyhrát. S největší pravděpodobností ale nedosáhneš ani toho výkonu, co motor dosahuje s originál výfukem 8)

18

když tak hodim foto nebranim se koupi vyfuku ,ale znudy si chci něco udělat ,když se to nepovede tak ho koupim.

19

já sem třeba s knihovnicí vůbec nespal...aspoň o tom nevím,ale vím že bych vejfuk na cvajtakt nedělal a to jsem prosím šikovnej big_smile

20

Hmm..tak jsem si plánoval jak si zamodelařím. To, že by my můj vlastní vejfuk snížil výkon je blbý, ale pokud by to i likvidovalo motor tak na to fakt kašlu.
Je to škoda, protože co se týče venkovního tvaru tak ten bych zvládnul obstojně (např. tvar JetproV2 pro baju5b). Vnitřek - přepážky, jejich tvar a naprostá (zřejmě tedy dost důležitá) přesnost celýho vnitřního inštrumentu by udělat nešlo, protože prostě nevím jak a už by to bylo fakt složitý.
Pro člověka co s plechem a podobným mat. dělá každý den je to k vzteku.
No nic kašlu na to. Na jaře něco koupím...sakra hehe big_smile

Moc jsem to nezkoumal,ale zkus se podívat na tuhle stránku pro výpočet výfuku.
http://www.mh-aerotools.de/airfoils/javapipe_en.htm

21

super...klidne vam kluci pujcim kalkulacku  lol

22

big_smile  Tak manual pro vypocet vyfuku celkem hezkej,ale rekl bych,ze je to pouzitelny max. pro nekoho,kdo v tom uz par let dela (mozna ani to ne).A hlavne musi byt dobry matikar...  lol

23

Koupil jsem si v hračkárně kasičku a napsal na ni Dominátor big_smile big_smile

24

...ja zase Baja SS  wink  big_smile