1

Téma: Potřebné náhradní součástky na SAVAGE

Můžete doporučit náhradní součastky na SAVAGE, které je dobré mít u sebe při rekreačním ježdění nebo při závodech.

2

Re: Potřebné náhradní součástky na SAVAGE

Já čoveče nevím. Mně na Savage za rok a půl odešlo třikrát čelní kolo převodů a dvakrát volnoběžka starteru. Nevím co je zlomené rameno, ukroucený kardan, nebo něco podobného. Jo a ještě se postupně rozloučily obě serva z ReadySetu. První paradoxně plynový, ale to až tak po takřka roce provozu. Dodám jenom (i když to už se tu opakuji) že ta babička má vyjeto přes dvacet litrů paliva!!!

3

Ahoj v podstatě opravdu potřebuješ jen hlavní převodové kolo to se občas odporoučí záleží na tom kde jezdíš a jak to nastavíš. Já mám za půl roku druhé. Jinak hlavně čištění na filtr, hodí se vypínač s nabíjecím kabílkem aby se nemusel neustále sundavat kryt elektroniky. A pak záleží na tom jak s tím zacházíš.  lol

4

Můžete doporučit náhradní součastky na SAVAGE, které je dobré mít u sebe při rekreačním ježdění nebo při závodech.

Dle meho skromneho nazoru je detskou nemoci Saviku hruska diferencialu na predni naprave, nevim proc to tak delaji, ale odchazi v podstate bez pozdraveni. Za dobu co jsem mel Savika mi odesly 3 ks. a to jsem se k autu choval setrne.

Doporucuji z vlastni zkusenosti tento dil mit stale v ND.

5

S ohledem na to, že můj Savík má odjeto mnoho násobně víc než měl ten Tvůj a nikdy jsem s tím neměl problém, tak nevím jestli nemohla být chyba jinde... Nevím takhle z oleje kde, ale asi by to stálo za úvahu.

6

mno savikuju skoro rok, ale hruska diferaku mi neodesla jedina, zato to velke kolo na diferaku uz asi 2x. Zadni kardan prasknul uz asi 3x. To hlavni plastove kolo jsem musel vymenit asi 3x, ale ted drzi uz docela dlouho. Pak jsem musel vymenit loziska na spojce u motoru, lozisko v diferaku. Jinak nic dalsiho.

7

Když si vezmu, že Savage bylo moje první auto a že jsem se k ní podle toho choval - prostě jezdila a nazdar, tak se nestačím divit. První kolo mi sice odešlo druhý den - chybným usazením z výroby. Pak nikde nebylo a pan Martina z SCZ mě nechal udělat pertinaxové!!! vydrželo půl roku a pak se omlelo věkem. U tohoto materiálu není divu. Pak jsem jedno zničil už nevím jak a od té doby zase nemám problém. Odešla ta seriová serva jak jsem psal v původním příspěvku. Uznávám že slabinou (zřejmě ve spolupráci s roto) je volnoběžka starteru. Ale jinak jsem fakt neměl problém...

8

S ohledem na to, že můj Savík má odjeto mnoho násobně víc než měl ten Tvůj a nikdy jsem s tím neměl problém, tak nevím jestli nemohla být chyba jinde... Nevím takhle z oleje kde, ale asi by to stálo za úvahu.

Hledal jsem, ale nenasel, jak jiste vis, neda se to smontovat spatne. Savik i ND byly dodany z tuzemska - nevylucuju vadnou serii hrusek, tu posledni s vylomenym jedinym zubem a protejsi ozubene kolo mam schovane, pokud by nekdo chtel zkoumat material.

Jeste jednou zduraznuji bez jakychkoli emoci ze Savage je dobre auto, nebyt okolnosti tak ho stale mam, ale zase na druhou stranu je fakt ze mi ty hrusky odchazely bez zjevne priciny.

9

Lidi prosim nemate tady nekdo nejak nakresy tykajici se konstrukce Savika, pripadne nejaky odkaz?

10

Tady si stahni komplet navod k Savikovi. To by ti melo stacit.
http://www.hpieurope.com/instructions.php?lang=en&partNo=835

11

Tady si stahni komplet navod k Savikovi. To by ti melo stacit.
http://www.hpieurope.com/instructions.php?lang=en&partNo=835

diky moc, to mi staci.

12

Caute. Mozete prosim uvadzat k ceskym nazvom ako "hruska dif., volnobezka starteru" aj anglicke pomenovanie suciastok? Sme tu urcite aj viaceri zaciatocnici, ktory este nemame dostatocny prehlad. Diky

13

IMROV: Zajímavý nápad... za chviličku na HomePage... Vypíšu prosbu, jestli by to někdo mohl přeložit a dát dohromady. Nejen začátečníci v tom lítají a pak vznikají nejasnosti. Jo dobrý nápad!

14

jeste si tak vybavuji, ze to velke kolo na diferaku (nikoli hruska), odchazi casto i kamaradum. Nevim, snad se tam dostane nejaky bordel... tezko rict. Kdyz to rozebiram, tak to uplne ciste neni, ale na druhou stranu ani nijak zasadne spinave. Tak nevim. :evil:

15

Mozna hloupa otazka, ale stejne se zeptam,protoze se taky stanu jednim z majitelu Savika, zajimalo by me, jestli se na nej daji koupit jeste sirsi rafky a s tim souviseji i pneumatiky.

16

Samozrejme napr BigJoe čo su velmi oblúbene pneu na Sava.
A daju sa aj veščie priemerovo Moaby maju zhruba 19cm priemer.
Ja mám tie väčšie :
zhruba ako vyzerajú
http://fotky.azet.sk/album.phtml?i9=e4650f130d&al=471858

17

Jelikoz tak do 14 dni budu taky vlastnikem savika, chci se optat na zde zminovane nahradni dily, kde je kupujete.. (pokud nechcete delat reklamu, muzete pouzit SZ) - dekuji

18

http://www.hotbodiesonline.net/massive_tires.html

19

Mno kdyz to vezmu z meho pohledu, tak rezervni kolo s pneu, ramena s ulozenim kola, satelity a planety do diferaku, pak taky hruska a talir diferaku, kardany, cerviky do prirub, nejaky sroubky, par hlavnich plastovych kol, nejakej motor, packy do spojky, tlumic perovani, tesneni vyfuku, karburator, loziska, ............ Mno ale to je extrem yikes))
Snazim se mit doma vsechno, co jsem kde vycetl ze odchazi a zbytek doplnit z vlastnich zkusenosti. Nicmene mam doma dost dilu na to abych mohl kdykoliv sebevic poskozeneho savika po navratu uvest zase do pojizdneho stavu  :oops: