1

Téma: středový diferák

Ahoj, mám prosbu o radu - poroučí se mi středový diferenciál na MI a zvažuji:
- koupit nový plastový, jaký tam byl. Relativně levné řešení, asi s nutností pravidelně měnit.
- koupit středový od Atomicu. Drahé, ale asi to vydrží (doufám).
- vyhodit středový diferák úplně. Zdá se mi, že není nutný, skoro bych řekl, že v terénu spíš vadí - když se jedna celá osa dostane nad povrch, tak auto nezabírá, můj e-maxx ani středový diferák nemá. Vypadá to na nejlevnější řešení, ale nevím, jak to v praxi udělat. Zkoušel jsem současný diferák, co už začíná přeskakovat, zakápnout vteřiňákem, ale to nedrží.
Co o tom soudíte, máte někdo MI bez středového diferáku? Nebo lze ten přeskakující nějak zalepit?
Dík.

2

Re: středový diferák

mno ja ho vyradil uplne a nestezuju si :-) auto se chova mnohem lip hlavne na hladkym povrchu v terenu jsem to nezkousel (mam MI hlavne do telocvicny)
nekdo tu rikal ze se da zalepit standart plastak tavnou pistoli ....

3

mno ja ho vyradil uplne a nestezuju si :-) auto se chova mnohem lip hlavne na hladkym povrchu v terenu jsem to nezkousel (mam MI hlavne do telocvicny)
nekdo tu rikal ze se da zalepit standart plastak tavnou pistoli ....

Já jsem zalepil 2 planetky z těch 4 vteřiňákem a drží už nějaký pátek

Losi LST/Muggy Brushless
Jeep Cherokee XJ 99'
Sand Rail 4 Seater Buggy

4

Hliníkový je těžší.. a je taky ne uplně přesný...(ty díry jsou na křivo)já do něj šel zároveň s kul. difem..

a výsledek? trochu sem musel brousit podvozek big_smile , ale jede to parádně smile (ale musí se s tím vybrušováním člověk trochu potrápit)

Asso B44.1, Asso B44, Asso B4, Asso T3, Traxxas Slash 2WD, LRP Shark, HB Cyclone TC, Mini Inferno
Sanwa M11, elektronika LRP

5

Joo a ten zavřenej dif?
tak to si holt kup kuličkovej diferenciál, utáhni ho(s citem)a  hotovo..

spojku zrušíš spojenejma kolečkama od 3racing

Asso B44.1, Asso B44, Asso B4, Asso T3, Traxxas Slash 2WD, LRP Shark, HB Cyclone TC, Mini Inferno
Sanwa M11, elektronika LRP

6

Ja bych sel cestou kulickovyho diferaku a pomalu utahoval a utahoval. Co se tyce spojky tak 3Racing kolecka (stojej par korun) a bylo. Jen pocitej, ze casem se muzou loucit i dalsi veci, pac vsechno ostatni je silneji namahano

7

Hm, tak já to zkusím znovu zalepit a když to nepůjde, tak to zkusím pistolovou páječkou nějak zatavit.

8

Zalepit nebo utahnout, to je fuk. Spis si dej pak pozor na zadni diferak, at ho nestrhas. Vsechna vaha bude pri rozjezdu vzadu. V telocvicne to asi vydrzi, venku to muzes odrbat velmi rychle.