1

Téma: Vendetta TC / Shark S18 TC

To je neskutecny, co vsechno se da udelat na jednom podvozku.
Po buggy a stadium trucku (ST) je tu touring car (TC) a to vubec nemluve o tom, co vsechno s tim delaj u LRP.

http://www.duratrax.com/cars/dtxd15-ven … index.html
http://www.lrp.cc/en/products/rc-cars/1 … r/details/

Tak uz snad jen vendetta jako snezna rolba.  lol

2

Re: Vendetta TC / Shark S18 TC

Jsou to hezký kousky to ano.Já sám uvažuji už nějakou dobu o jejich onroad podvozku 1/18.Sám vlastním FK monster a měl jsem i LRP Buggy 1/18 a tyhle podvozky mě nikdy nevypekli a jsou dle mého názoru ty nejlepší osumnáctinky co jsou na trhu.Navíc jejich Shark nitro ja malá střela co funguje naprosto špičkově až překvapivě špičkově na to jak malej obsah motoru je hozen do šasí.Jde parádně ladit a jeho provoz je bezproblémovej.

3

Je to mazec, co jde z toho auta udelat. Jediny co mu lidi vytykaj je, ze ma vysoko polozeny teziste treba proti XRay. Ale libi se mi kompatibilnost dilu s ostatnima Sharkama

4

auto je to hezky i se s tim chvlku hezky jezdilo, nez se ukroutily plastovy poloosy , je to asi delany jen na plechovku , se  stridakem to nejezdilo ani jednu baterku .... ale jak sem koukal na tu vendetu tak tam jsou jako tuningovej dil ocelove poloosy a mechova kola :-)

5

Je to mazec, co jde z toho auta udelat. Jediny co mu lidi vytykaj je, ze ma vysoko polozeny teziste treba proti XRay. Ale libi se mi kompatibilnost dilu s ostatnima Sharkama

Auto vypadá pěkně, ale řekl bych, že je kapku větší než klasický 1/18 (Xray či Nanda). Na poježdění někde venku určitě velmi dobrý ale pro závody 1/18 kvůli vysoko položenýmu těžišti nebude mít asi moc šancí na úspěch. Taky konstrukční provedení modelu neposkytuje příliš mnoho možností s tímhle aspektem něco tuningově udělat.

6

No právě že na ven by to mohlo být o mnoho lepší než jiné modely kvůli svému zakrytému ozubení.Nebude to mít asi takové kvality jizdy ,ale na lítačku by to mohlo být OK.

7

No právě že na ven by to mohlo být o mnoho lepší než jiné modely kvůli svému zakrytému ozubení.Nebude to mít asi takové kvality jizdy ,ale na lítačku by to mohlo být OK.

Na blbnutí před domem či na parkovišti to bude asi hodně zajímavý. Běžný 1/18 mají s tímhle kapku problém právě kvůli převodům i když i to se dá ustát (je ale potřeba hlídat drobný zrnka písku v zubech kol a čistit to hned jak se ozve divnej zvuk jinak je to  sad ). Možná by nebyla od věci nová kategorie Rally 1/18!!! Celkem levný, nenáročný na prostor......atd. wink
Mimochodem podobně koncipovaný auto má i Asso. (základ RC18T)

8

Ono treba na Mipe, kde neni zcela rovny koberec by to mohlo byt diky olejovym tlumicum take zajimave

9

No ono v Mipě bude novej koberec. Ale jinak to auto stojí za prd. Vysoké těžiště, velká hmotnost, není stavěný pro střídák, divné vůle na všech stranách, diferáky stojí za houby (ve vzduchu točí jen jedno kolo na každé straně, atd...

Tento model z mýho pohledu vůbec nevyvedl na jedničku. Je co napravovat.

Jinak pro rally by to mohlo být hodně zajímavé.

10

Fibíku to si mě nepotěšil :?  měl si to v ruce? to je to tak hrozný?...skara a mě se to zamlouvalo čéče :?

11

Ne bohužel je to tak, mám na poličce se dvěma ohnutíma kardany, jeden přetočený o 90° a jeden zlomený. Ještě jsem nenašel čas (cca dva měsíce)to koupit nové.

TC není podle mě vhodný na závod jak na koberci tak na asfaltu (z toho důvodu jsem kupoval už kvůli kamínkům). Jinak co se týče robustnosti, tak by to mohlo vydržet. Ale na střídák to zatím není.

12

Já mám s tímto modelem pozitivní zkušenost, mám s ním najeto asi osm hodin, z toho půl na půl asfalt koberec. Jezdím s modelem dodávanou plechovku na 3s lipo a nemám jediný problém. Diferenciály stále fungují jak mají. Časem přijdou kuličkové. Jediný co nedokážu posoudit jsou poloosy, nemám střídák, ale to vyřeší cvd od Duratraxu za 50 USD všechny čtyři. Jinak, když to srovnám s MI, tak touhle dobou už jsem měl vyměněnou půlku auta, z pohonu.

13

Ono je potreba ho upravit do "KIT" verze (kulickace, kardany), jinak to vazne stridak neunese. Stejne tak je to u SB18MT prototoze se dela jen v RTR verzi

14

Tak jsem to přechválil. Dneska po dvaceti minutách ježdění na koberci ukroucená poloosa. Jako možnou příčinu vidím problém s povolováním šroubků zajišťující kola. Pořád se povolovali tak jsem je zajistil lepidlem na závity a dotáh, bohužel asi moc, při větším dotažení se kolo neotáčí volně. Tím jsem pravděpodobně ukroutil polosu. Obědnávám kovové od Duratraxu.

15

U Sharka se standartne nesmej dotahovat na krev. Povolovani sem vyresil koupi jinych maticek od MPJet

16

Tak už ke mně míří jedna RTR verze za pěknou cenu. A chci se zeptat, jestli jsou ty poloosy při základním motoru v pohodě, a jaký díly doporučujete koupit? Sharků už jsem měl celkem dost, ale nevim jak to bude u toho onroada.